Fremragende oplæg. Overbevisende og med god energi!
Danmarks Radio, Kommunikation & Presse
Inspiration og eksempler på foredrag
Generation Z sætter kryds X
Vil du forstå, hvordan de unge opfatter og opfører sig i demokratiet? Arbejder du selv med at engagere unge i demokratiet og i den politiske debat? Kender du de unges kanaler til demokratisk viden og deres domæner for demokratisk debat?
Foredraget giver dig indsigt i unge som demokratiske deltagere. Det er baseret på originale, empiriske studier af unge i demokratiet. Jeg fulgte førstegangs- og andengangsvælgere under hele valgkampen til Folketinget i både 2019 og 2022 og kom helt tæt på de unges hverdag og oplevelser. De unge tog fotos, skærmbilleder, skrev kommentarer og lavede korte videodagbøger.
Det er første gang nogensinde, sådanne studier er gennemført i i Danmark.
Digitale indfødte på job – rekruttering, ledelse og motivation af unge
En særlig generation af medarbejdere bevæger sig ud på arbejdsmarkedet: De digitale indfødte. Det er en generation af medarbejdere, som kræver, at du er til tide snarere end til stede som leder, for hvem MUS’er er meningsløse, og hvor en velgennemtænkt og præcis karriereplan gør dem illoyale og demotiverede.
Hvordan skal de rekrutteres, onboardes, motiveres og ledes? Og hvorfor er det rationelt for disse unge medarbejdere at forlange instant gratification – umiddelbar behovstilfredsstillede – i en verden af konstant, digital forandring?
Når du har hørt foredraget, er du forhåbentlig blevet klogere og bedre klædt på i din professionelle relation med unge medarbejdere og kolleger. Og så håber jeg, at du får nogle af de samme ahaoplevelser, jeg selv har fået så mange af i mine studier af digitale indfødte på job.
Unge og stress i en digital verden
»Jeg kan ikke nå det hele, og det er megafrustrerende, fordi man vil gerne være alle steder.«
Sådan siger den 23-årige Karoline, når hun skal forsøge at beskrive det pres, hun oplever i sit liv. Den nyeste udgave af Den Nationale Sundhedsprofil (marts 2022) viser, at over halvdelen af unge kvinder mellem 16 og 23 er stressede.
Søren Schultz Hansen trækker både på sine egne mangeårige studier af unge og på en række andre undersøgelser, når han tilbyder dig en dyb forståelse af de forandrede logikker og vilkår i de unges verden og virkelighed, som er med til at skabe stress. Foredraget er baseret på de unges fortællinger, så du med egne øjne og ører kan høre de unges stemmer og se deres verden og virkelighed.
Og måske bedre forstå, hvorfor de bliver stressede.
Digitaliseringens paradokser
Med baggrund i casestudier fra 12 velkendte virksomheder gennemgår foredraget fem paradokser, som opstår, når rammer og regler fra ’den traditionelle’ verden møder en digital, netværksbaseret verden af konstant eksponentiel forandring. Det beskriver med masser af eksempler de nye dynamikker og logikker, som er på spil, og som kalder på nye strategier, nye organisationer og nye kompetencer hos virksomhederne.
Søren Schultz Hansen beskriver de konsekvenser i hverdagen, som den digitale transformation har for danske organisationer og virksomheder. Studierne viser konkrete eksempler på udfordringerne med digitaliseringen hos tolv danske virksomheder, herunder Danske Bank, Bang & Olufsen, Aalborg Kommune og VOLA. Studierne er dokumenteret i bogen ”Digitaliseringens paradokser”, som af Børsen blevet udvalgt som en af årets bedste ledelsesbøger og anmeldt til fem stjerner i samme avis.
Hvem og hvorfor skal man booke et foredrag?
Foredrag, keynotes, taler og workshops
Søren Schultz Hansens foredrag henvender sig til ledere, universiteter, skoler og gymnasier og til private virksomheder og offentlige organisationer.
Foredraget vil give dig nogle – måske lidt provokerende – aha-oplevelser og masser af konkrete eksempler. Leveres i et veloplagt tempo med masser af glimt i øjet.
Søren Schultz Hansen holder årligt mellem 50 og 80 foredrag og har blandt andet optrådt for Kammeradvokaten, DR, IKEA, Aarhus Universitet og Rigshospitalet.
Eksempler og indsigt fra 14 års empiriske studier
De seneste 14 år har Søren Schultz Hansen forsket i digitale indfødte og den digitale transformation. Det er sket igennem omfattende kvalitative studier hvor empirien hovedsageligt har bestået af digitale unge, men også senest casestudier med ledere, store organisationer og politiske partier og foreninger.
Som metode anvender Søren Schultz Hansen primært kvalitative interviews, fokusgrupper, observationer og dagbøger (foto og video) og mobiletnografi. Han kobler som oftest empirien med sin indgående viden om kulturteori, organisationsteori, samfundsvidenskab og sociologi.